06/08/2024 av Tom Martin 1 Kommentar
Langpannepannekake med bacon og grønnsaker
Pannekaker er godt året rundt syns jeg. Og det er veldig enkelt å lage langpannepannekake. Da slipper du å steke en og en pannekake. Har du på litt flesk eller bacon, pluss litt grønnsaker. Ja, da er dette skikkelig digg.
Du trenger
(1 langpanne/stekebrett)
300 gram bacon eller sideflesk
3,5 dl hvetemel
5 dl melk
1 ts salt
Ca. 2-3 ss gressløk
0,5 stk rød paprika
2 vårløk
Frisk oregano (2 ss finhakket)
5 egg
smør til steking
Slik gjør du
Ha mel i en bolle. Lag en grop i melet. Pisk sammen egg og melk. Rør inn ca. halvparten av væsken. Rør godt.
Tilsett resten av væsken. Rør godt, slik at det blir en klumpfri røre. Ha i salt. La røren svelle i ca. 15 minutter.
Kutt opp bacon i mindre biter. Stek det i en panne med litt smør. Trekk pannen til side
Kutt opp grønnsaker/urter
Finn fram en langpanne/stekebrett med bakepapir. Hell rører på brettet
Fordel bacon rundt på brettet. Hell gjerne over stekefettet også
Fordel grønnsaker og urter på toppen
Stekes midt i ovn i ca. 15 minutter på 200 grader
Denne trenger ikke noe tilbehør. Bare å spise slik den er.
Kommentarer
08/08/2024 av Liv Vangsnes
Så smart. Den skal prøves.
Skriv en kommentar