Langpannepizza

Den gode gamle 80-talls pizzaen er like populær den dag i dag. Med tykk bunn og masse fyll, så metter den ganske mye. Det var også veldig vanlig å bruke pølsebiter på denne. Og litt mer luksus var om man fikk bacon på, noe som var sjeldent.

Du trenger


Pizzadeig


3 dl lunkent vann

0,5 pk fersk gjær

2 ss nøytral olje

0,5 ts salt

ca. 7 dl hvetemel

Fyll


400 gram kjøttdeig

2 ss nøytral olje

1 stk. hakket løk

2 båter finhakket hvitløk

2 SS tomatpuré

1 boks hakkede hermetiske tomater

ca. 1 dl vann

1 ts tørket basilikum, pizzakrydder el. Oregano

Ev. litt salt og pepper etter eget ønske

Topping


300 g revet hvitost

1 stk. rød paprika , i terninger

2 ss frisk oregano eller pizzakrydder

SLIK GJØR DU


Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, salt og mel. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.

Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen.

Tilsett hakket løk, hvitløk, tomatpuré, hermetiske tomater og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Smak til med salt, pepper og basilikum/pizzakrydder

Kjevle ut deigen. Kan bruke litt mel på benken om det trengs.

Ha den over på en bakepapirkledd langpanne/stekeplate og fordel kjøttsausen utover deigen. Dryss over revet ost, og ha på paprika og pizzakrydder e.l

Stek pizzaen midt i ovn på 225 °C i ca. 20-25 minutter.

Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar