Langtidsstekt svineknoke med hjertesalatstuing

Langtidsstekt svineknoke er jo utrolig godt. Man kan også bruke skinkeknoke om man ønsker. Det er røkt svineknoke. Noen syns lettsaltet svineknoke er for salt, så er du en av de. Burde du vanne den ut noen timer først. Svineknoken må få god tid i ovn. Du kan steke 3 timer på 125 grader, eller 5 timer på 100 grader. Denne her har jeg 5 timer i ovn. Hvor mye kjøtt det er på knoken varierer, er man uheldig kan man få en med masse fett. Det er ikke vi så glad i. Jeg beregner 1 knoke på to personer for å være på den sikre siden.

Knoken har jeg egenlagd rub-a-dub på. Passer utrolig godt til det meste av kjøtt

Du trenger


1 svineknoke eller skinkeknoke

krydderblanding (kan bruke det du ønsker også)

Ca. 4 dl eplejuice

Slik gjør du


Ha svineknoken i en ildfast form. Gni inn med krydderblanding. Ha eplejuice i formen. Sett i ovn. 5 timer på 100 grader. Du kan selvfølgelig ha grønnsaker i formen om du ønsker. Kraften brukes til saus. Husk å la kjøttet hvile litt etter steking. Da har du tid til å lage saus på kraften. Fyll på mer juice underveis om det minker. De siste 10-12 minuttene så skrur jeg ovnen opp på 220 grader for å få en penere farge på knoken.

Jeg har lagd en hjertesalatstuing til. Denne er utrolig digg.

Du trenger


1 hjertesalat

1 ss hvetemel

1 ss smør eller margarin

2 dl melk

salt etter ønske

hvitpepper etter ønske

Revet muskat etter ønske

Slik gjør du


Smelt smør i en kasserolle. Rør inn hvetemel. Spe med melk i mens du rører godt.

La sausen småkoke i 5-6 minutter for å få ut melsmaken.

Smak til med krydder

Bland inn oppkuttet hjertesalat og la den bli gjennomvarm. Denne er også god med litt parmesan i.

Dryss gjerne over litt persille før servering

Saus

Jeg lager saus på kraften fra formen. Jeg lager en med 1.5 ss smør og 1.5 ss hvetemel. Så sper jeg med ca. 3 dl kraft. Lar sausen koke i 5-6 minutter. Tilsetter 0.5 dl fløte. Smaker til med salt og kvernet pepper

Server denne herlige middagen med kokte poteter eller potetmos

0
Feed

Skriv en kommentar