14/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Lettgrove gulrotbaguetter
Nydelige baguetter til frokost eller lunsj. Disse er skikkelig saftig og god. Fyll med pålegg du måtte ønske. Et lite salatblad skader heller ikke.
Ingredienser
(4 lange eller 8 kortere baguetter)
6 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete finne
3 dl sammalt rugmel grov
2 ts salt
2 raspa gulrøtter
1 pose gjær
5 dl melk (37 grader)
2 ss honning
Sesamfrø (valgfritt)
Slik gjør du
Bland først alt det tørre. Tilsett raspa gulrot.
Varm opp melk til 37 grader, jeg har honning i melken på slutten. Bland den inn
Kjør det tørre i en kjøkkenmaskin imens du sper med melk. Elte deigen i 10-15 minutter. Lang elting gir luftigere resultat. Det kan hende du må ha i litt mer hvetemel. All gulrot er forskjellig størrelse og noen har mer vann i seg en andre.
Sett deigen til heving i 30 minutter under plastikk og kjøkkenhåndkle.
Kna deigen godt på kjøkkenbenken, form en pølse og del opp i like emner.
Rull baguetter og legg de på et stekefat med bakepapir
Etterhev i 20 minutter
Pensle med vann eller egg. Du kan strø på sesamfrø om du ønsker. Jeg lager også små snitt med en skarp kniv.
Stekes på 220 grader i 15-16 minutter. Over/under-varme. Og midt i ovnen
Avkjøles på rist
Kommentarer
Skriv en kommentar