09/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Lettsalta lammekjøtt med tilbehør
Lettsalta lammekjøtt er nydelig mat. Vanligvis bruker man skiver av bog. Her har jeg saltet fårikålkjøtt. Så damper jeg kjøttet i 2-2.5 time. Jeg lager en løksaus på kraften, og en deilig rotmos av FirstPrice lapskausblanding.
Tips
Mange ønsker at det saltede kjøttet beholder rødfargen under koking. Da må kjøttet saltes med en blanding av vanlig salt og nitrittsalt. Får du ikke tak i nitrittsalt, vil Seltin også gi litt rødfarge på kjøttet.
Du trenger
(denne lagde jeg til 2 godt sulte voksne)
ca. 1 kg fårikålkjøtt
100 gram grovsalt
2 ts sukker
1 liter vann
Frisk rosmarin
Slik gjør du
Bland vann, salt og sukker i en bolle. Ha i fårikålkjøttet. Settes kaldt i 17-20 timer
Ha damprist i en kasserolle, fyll på vann opp til risten. Legg i kjøttet og noen kvaster rosmarin.
Damp kjøttet i 2-2,5 tid. Kjøttet skal løsne fra beina
Løksaus
Ta ut 3-4 dl med kraft fra kasserollen. Dette gjør du når kjøttet er dampet ferdig. Smak hvor salt det er, er det veldig salt har du bare i litt vann.
Kok opp og jevn med maizena og vann til ønsket tykkelse.
Kutt opp en løk i strimler og tilsett i kasserollen.
Smak til med fløte og pepper
Rotmos
Ha en halv pose lapskausblanding i en kasserolle. Tilsett 1 dl vann ca. Kok grønnsakene møre
Mos grønnsakene med en potetmoser eller stavmikser.
Tilsett 2 ss smør/margarin. Er mosen for tykk, tilsett litt vann eller fløte
Smak til med litt muskat, salt og pepper
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar