12/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Lettsalta torsk med gulrotstuing og bacon
Lettsalta torsk er helt i toppsjiktet av mine favoritter. Her fant jeg to pakker lettsalta torsk på halvpris. Da klarer jeg jo ikke å gå forbi. Men lettsalta torsk er akkurat det, lettsalta. Derfor bruker jeg også godt med grovsalt i kokevannet. For noen er lettsalta nok, så det er en smakssak. Her serverer jeg med gulrotstuing, stekt bacon og kokt potet.
Du trenger
(til 4 personer)
ca. 800 gram Lettsalta torsk
4 gulrot
200 gram bacon
2,5 ss hvetemel
2 ss smør eller margarin
4 dl melk
Malt muskat
Salt
Pepper
Poteter til 4 personer
Slik gjør du
Sett først poteter til kok
Skrell og kutt gulrot i mindre biter. Kok de møre i lettsalta vann. Sil av. Noe av vannet kan du bruke i hvitsausen om du ønsker.
Smelt smør i en kasserolle. Rør inn hvetemel. Spe med melk (helst varm) imens du rører godt. La koke i 5-6 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat.
Så kan du tilsette de kokte gulrøttene.
Fyll en kasserolle med vann. Vil du ha i mer salt, gjør du det. Kok opp vannet
Legg torsken i vannet og trekk kasserollen vekk fra plata. La fisken trekke i 4-6 minutter. Kommer litt an på tykkelse. På disse pakkene står det 10 minutter, noe som er helt vilt.
Imens steker du bacon i en panne med litt smør/margarin.
Legg fisken på serveringsfat.
Strø over bacon (og stekefett om du vil) og urter som for eksempel gressløk, persille eller dill.
Kommentarer
Skriv en kommentar