Lettsaltet ovnsbakt torsk (med røyksyre)

En nydelig juletorsk det her. Torsken har jeg saltet selv, og hadde også røyksyre i vannet. 17 timer i saltlake og røyksyre, ga et perfekt resultat. Dette er en enkel måte å gi røyksmak til fisken, når man ikke kan røyke selv. Jeg hadde mandelpotet igjen etter julemiddagen. De har jeg stekt på panna, du velger selv hvilken potet du vil ha til.

Du trenger


(til 4 personer)

800 gram torsk i porsjonsstykker

2 liter vann

1 ss sukker

130 gram grovsalt

2 ss røyksyre

 

Hvitsaus med grønnsaker

3 gulrøtter

3 vårløk

2 ss smør

2 ss hvetemel

3,5 dl melk

Salt etter smak

Hvit pepper etter smak

Ev. Muskat etter smak

Slik gjør du


Ha vann, salt, sukker og røyksyre i en stor bolle. Legg i fisken og sett kaldt. Jeg puttet frossen fisk rett i vannet. Disse har ligget i saltlake 17 timer.

Finn fram et stekebrett med bakepapir. Tørk av fisken og legg på brettet. Bakes i ovn 8-10 minutter på 220 grader.

Skrell og kutt opp gulrot i mindre biter. Kok de møre i en kasserolle med vann

Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og spe med melk i mens du rører godt. La småkoke i 5-6 minutter. Smak til med krydder. Ha så i oppkuttet vårløk og gulroten

Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar