03/11/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Lettsaltet ovnsbakt torsk (med røyksyre)
En nydelig juletorsk det her. Torsken har jeg saltet selv, og hadde også røyksyre i vannet. 17 timer i saltlake og røyksyre, ga et perfekt resultat. Dette er en enkel måte å gi røyksmak til fisken, når man ikke kan røyke selv. Jeg hadde mandelpotet igjen etter julemiddagen. De har jeg stekt på panna, du velger selv hvilken potet du vil ha til.
Du trenger
(til 4 personer)
800 gram torsk i porsjonsstykker
2 liter vann
1 ss sukker
130 gram grovsalt
2 ss røyksyre
Hvitsaus med grønnsaker
3 gulrøtter
3 vårløk
2 ss smør
2 ss hvetemel
3,5 dl melk
Salt etter smak
Hvit pepper etter smak
Ev. Muskat etter smak
Slik gjør du
Ha vann, salt, sukker og røyksyre i en stor bolle. Legg i fisken og sett kaldt. Jeg puttet frossen fisk rett i vannet. Disse har ligget i saltlake 17 timer.
Finn fram et stekebrett med bakepapir. Tørk av fisken og legg på brettet. Bakes i ovn 8-10 minutter på 220 grader.
Skrell og kutt opp gulrot i mindre biter. Kok de møre i en kasserolle med vann
Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og spe med melk i mens du rører godt. La småkoke i 5-6 minutter. Smak til med krydder. Ha så i oppkuttet vårløk og gulroten
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar