Lettsaltet torsk med tilbehør

Man får nesten ikke noe bedre mat enn lettsaltet torsk. Lettsaltet fisk er ikke billig i butikken. Da er det bedre å salte selv. Og det har jeg gjort her.

Du trenger


(til 4 personer)

Lettsaltet torsk

800 gram torsk (jeg har brukt torsk fra FirstPrice)

2 liter vann

140 gram grovsalt

Slik gjør du


Tilsett salt i vannet og rør om, legg ned fisken og sett inn i kjøleskapet. La stå fra 12–24 timer. Står fisken kortere tid så må mer salt tilsettes, står den lenger i kjøleskapet så må fisken vannes ut litt. Min fisk her har ligget i 19 timer. Og det syns jeg var perfekt. Da er de saltere en de du kjøper ferdig.

Lettsaltet torsk med tilbehør


800 gram lettsaltet torsk

4 middels gulrot

2 liter vann

2 Laurbærblad

1 ss hel pepper

Ca. 150 gram bacon

Smør/margarin til steking + 50 gram til

Frisk persille eller gressløk

Potet til 4 personer

Slik gjør du


Sett potet og gulrot på kok eller damp

Kutt opp bacon i mindre biter. Stek i en panne med smør/margarin. Legg bacon til side

Fettet som er i pannen har jeg i en liten kasserolle. Tilsetter mer smør/margarin. Varm opp til smøret smelter. Ha i persille eller gressløk. Ikke la de koke etterpå, bare hold det varm til servering.

Ha vann, laurbærblad og pepper i en stor kasserolle. Kok opp

Legg i fiske og trekk kasserollen vekk fra plata. La torsken trekke 4-8 minutter. Kommer litt an på tykkelse. Det holdt med 5 på disse

Legg fisken på et serveringsfat.

Strø over stekt bacon og ev. litt gressløk eller persille

Da er det bare å servere dette nydelige måltidet.

0
Feed

Skriv en kommentar