08/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Løkpai med pølser og ost
En nydelig hverdagspai dette. Her har du både pølser og ost i. Du kan selvfølgelig bytte pølser med skinke, om du vil. En god pai er ikke vanskelig å lage i det hele tatt.
Du trenger
Paibunn:
125 g smør (kan også bruke margarin)
200 g hvetemel
2 ss vann
Fyll:
2 stk. løk i hele skiver (0.5 cm)
ca. 100 g revet hvitost
3 grillpølser
1 ss hakket frisk timian , evt. litt tørket
1 ts salt
0,5 ts pepper
5 stk. egg
Frisk persille
3 dl melk
Litt smør til steking
SLIK GJØR DU
Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i 15 minutter til den er litt gyllen.
Surr skivet løk i en panne med smør/margarin, la de få litt farge
Ha løken i det ferdige paiskallet.
Bland egg, melk, timian, hakket persille, salt og pepper og hell blandingen over løken.
Kutt pølser i skiver og plasser rundt i formen
Dryss over revet ost
Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.
Topp paien med litt frisk persille.
Server paien med en enkel salat
Kommentarer
Skriv en kommentar