Løkringer

Tørk brød som du har til overs og lag brødrasp. Det er smart å bruke brødrasp til panering. Løkringer er enkle og kjempegod snacks som du gjerne kan bake i ovnen. Løkringer er godt tilbehør til f.eks: hamburger, fisk eller annet kjøtt. Du kan også bare spise de som de er med en god dipp som salsasaus eller løkdipp. Jeg brukte både panko og griljemel her for å se hva som ga best resultat. Smakmessig var begge veldig god, utseendemessig er griljemel penere.

Du trenger

(4 personer)


2 løk
1,5 dl hvetemel
2 ts cayennepepper eller chili
litt salt og pepper
1 egg
1 ss melk
2 dl panko brødkrum eller brødrasp du har laget selv


Slik gjør du


Sett ovnen på 200 grader.

Skrell løken og skjær den opp i 1 cm tykke skiver. Del skivene fra hverandre slik at du får løse ringer.

Sett fram 3 skåler; én med mel blandet med krydder, én med sammenpisket egg og melk og én med brødrasp.

Løkringene paneres ved at de først dyppes i hvetemel, deretter i eggblandingen og til slutt i brødrasp.

Paner alle løkringene og legg dem utover på et bakepapir smurt med litt stekeolje. Legg bakepapiret på stekebrett.

Bak løkringene i oven i 10-15 minutter til de er gylne. Snu gjerne på dem en gang underveis. Da er det bare å severe

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha