09/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Løksuppe med kylling
En klassisk fransk løksuppe er laget av enkle ingredienser, men smaker vidunderlig. Koker du kraft på kylling og har kyllingkjøttet i suppen, blir den ennå bedre. Vær tålmodig og la løken steke seg ordentlig gyllenbrun, så er belønningen en helt nydelig suppe!
Her kan du nesten bruke uansett del av kyllingen. Jeg kjøper pose fra FirstPrice med blandede deler. (Lår og delte lår)
Om du ikke vil koke kraft. Kan du bruke vann og hønse/kyllingbuljong istedenfor. Så kan du bruke grillet kylling eller salatkylling som du har i rett før servering.
Ingredienser
(til 4 personer)
Enkel Kyllingkraft
850 gram Kylling (råvekt)
1 løk
2 gulrot
1 Laurbærblad
1 ts salt
vann
1 ts helpepper
Løksuppen
5 stk. løk
2 ss olje eller smør
0,5 ts sukker
5 fedd hvitløk
1 l kyllingkraft
2-3 stilker frisk timian eller 1.5 ts tørket
1 stk. laurbærblad
Ev. Salt og pepper etter smak
Krutonger
4-5 brødskiver
ca. 0,5 dl olivenolje
0,5 ts salt
1 ts tørket oregano
1 ss rosmarin eller timian
Slik gjør du
Ha kyllingen i en kasserolle
Legg i grønnsakene og fyll på vann så det akkurat dekker. Kok opp og fjern skummet som danner seg på toppen.
Tilsett krydder
La kraften trekke på svak varme (ikke boblekoke) i 2-3 timer.
Ta ut kyllingen og legg de på et fat.
Sil kraften, gjerne gjennom et klede.
Krutonger
Del brødskiver opp i små firkanter, eller stjerner som jeg gjør her. Jeg har også en skive med glutenfritt brød. Den må kuttes og dyppes først.
Bland sammen urteblandingen og bland i brødet
Legg brødbitene på et stekebrett med bakepapir. Ha de glutenfri for seg selv på brettet
Stek på 180 grader i 12-13 minutter til krutonger er sprø.
Løksuppe
Skjær løken i ca. 4-5 mm tykke skiver.
Varm en romslig kjele og ha i olje og løk. Stek løken på middels varme til den er myk og blank. Dryss over sukker og stek videre til løken har fått en fin, gyllenbrun farge. Finhakk hvitløk og tilsett mot slutten av steketiden.
Hell kraft/buljongen i kjelen og kok opp. Tilsett timian og laurbærblad. Senk varmen og la suppen småkoke i minst 15-20 minutter, gjerne lenger.
Imens suppen koker plukker du fra hverandre kyllingen. Pass på at du ikke får med noe bein.
Smak suppen til med salt og kvernet pepper. Plukk ut laurbærblad og ev. Timianstilker. Tilsett kyllingbitene.
Server med krutonger.
Om du vil kan du ha suppen i boller. Strø over krutonger og litt revet ost. Så steke de noen minutter i ovn.
Dryss over litt frisk timian eller persille om du vil. Det pynter opp litt.
Kommentarer
Skriv en kommentar