Løksuppe med kylling

En klassisk fransk løksuppe er laget av enkle ingredienser, men smaker vidunderlig. Koker du kraft på kylling og har kyllingkjøttet i suppen, blir den ennå bedre. Vær tålmodig og la løken steke seg ordentlig gyllenbrun, så er belønningen en helt nydelig suppe!
Her kan du nesten bruke uansett del av kyllingen. Jeg kjøper pose fra FirstPrice med blandede deler. (Lår og delte lår)
Om du ikke vil koke kraft. Kan du bruke vann og hønse/kyllingbuljong istedenfor. Så kan du bruke grillet kylling eller salatkylling som du har i rett før servering.

Ingredienser


(til 4 personer)

Enkel Kyllingkraft

850 gram Kylling (råvekt)

1 løk

2 gulrot

1 Laurbærblad

1 ts salt

vann

1 ts helpepper

 

Løksuppen

5 stk. løk

2 ss olje eller smør

0,5 ts sukker

5 fedd hvitløk

1 l kyllingkraft

2-3 stilker frisk timian eller 1.5 ts tørket

1 stk. laurbærblad

Ev. Salt og pepper etter smak

 

Krutonger

4-5 brødskiver

ca. 0,5 dl olivenolje

0,5 ts salt

1 ts tørket oregano

1 ss rosmarin eller timian

Slik gjør du


Ha kyllingen i en kasserolle

Legg i grønnsakene og fyll på vann så det akkurat dekker. Kok opp og fjern skummet som danner seg på toppen.
Tilsett krydder

La kraften trekke på svak varme (ikke boblekoke) i 2-3 timer.

Ta ut kyllingen og legg de på et fat.

Sil kraften, gjerne gjennom et klede.

Krutonger

Del brødskiver opp i små firkanter, eller stjerner som jeg gjør her. Jeg har også en skive med glutenfritt brød. Den må kuttes og dyppes først.

Bland sammen urteblandingen og bland i brødet

Legg brødbitene på et stekebrett med bakepapir. Ha de glutenfri for seg selv på brettet

Stek på 180 grader i 12-13 minutter til krutonger er sprø.

Løksuppe

Skjær løken i ca. 4-5 mm tykke skiver.

Varm en romslig kjele og ha i olje og løk. Stek løken på middels varme til den er myk og blank. Dryss over sukker og stek videre til løken har fått en fin, gyllenbrun farge. Finhakk hvitløk og tilsett mot slutten av steketiden.

Hell kraft/buljongen i kjelen og kok opp. Tilsett timian og laurbærblad. Senk varmen og la suppen småkoke i minst 15-20 minutter, gjerne lenger.

Imens suppen koker plukker du fra hverandre kyllingen. Pass på at du ikke får med noe bein.

Smak suppen til med salt og kvernet pepper. Plukk ut laurbærblad og ev. Timianstilker. Tilsett kyllingbitene.

Server med krutonger.

Om du vil kan du ha suppen i boller. Strø over krutonger og litt revet ost. Så steke de noen minutter i ovn.

Dryss over litt frisk timian eller persille om du vil. Det pynter opp litt.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha