14/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Løvbiffgryte i fløtesaus
I denne oppskriften har løvbiff og grønnsaker fått kost seg i en nydelig fløtesaus. Serveres med ris, potetmos eller kokte poteter.
Du trenger
(til 4 personer)
Fløtesaus
2 ss smør eller margarin
3 SS Hvetemel
3.5 dl oksekraft eller buljong
1.5 dl fløte
1 SS Soyasaus
salt
pepper
Ingredienser til gryta
400 gram løvbiff
1 grønn paprika
1 rødløk
3 vårløk
100 grams champignon
0.5 stk chili (valgfritt)
2 fedd hvitløk (valgfritt)
Salt
Pepper
Frisk persille
Smør/margarin til steking
Slik gjør du
Lag først fløtesausen. Smelt smør i en kasserolle og rør inn mel.
Spe med varm kraft imens du rører godt. Det skal ikke være noen klumper.
La sausen småkoke i 6-7 minutter.
Ha i fløte og soyasaus. Smak til med salt og pepper. Vanligvis trenger man ikke noe mer salt, men det er smak og behag.
Kutt opp løvbiffen i strimler (ca. 2 cm bredde)
Brun kjøttet i en varm panne med smør/margarin. Gjør det i to omganger. Ha løvbiffen over i sausen
Kutt opp alle grønnsakene. Løk, paprika, sopp og vårløk i litt større biter. Hvitløk og chili kuttes smått.
Ha litt mer smør/margarin i samme stekepanne og fres grønnsakene blanke. 3-4 minutter i panna holder. Ha de over i sausen også
La gryta få småputre på svak varme i ca. 10 minutter. Smak til om du ønsker noe mer krydder i.
Ha over litt persille før servering
Kommentarer
Skriv en kommentar