Løvbiffgryte i fløtesaus

I denne oppskriften har løvbiff og grønnsaker fått kost seg i en nydelig fløtesaus. Serveres med ris, potetmos eller kokte poteter.

Du trenger


(til 4 personer)

Fløtesaus

2 ss smør eller margarin

3 SS Hvetemel

3.5 dl oksekraft eller buljong

1.5 dl fløte

1 SS Soyasaus

salt

pepper

 

Ingredienser til gryta

400 gram løvbiff

1 grønn paprika

1 rødløk

3 vårløk

100 grams champignon

0.5 stk chili (valgfritt)

2 fedd hvitløk (valgfritt)

Salt

Pepper

Frisk persille

Smør/margarin til steking

Slik gjør du


Lag først fløtesausen. Smelt smør i en kasserolle og rør inn mel.
Spe med varm kraft imens du rører godt. Det skal ikke være noen klumper.

La sausen småkoke i 6-7 minutter.

Ha i fløte og soyasaus. Smak til med salt og pepper. Vanligvis trenger man ikke noe mer salt, men det er smak og behag.

Kutt opp løvbiffen i strimler (ca. 2 cm bredde)

Brun kjøttet i en varm panne med smør/margarin. Gjør det i to omganger. Ha løvbiffen over i sausen

Kutt opp alle grønnsakene. Løk, paprika, sopp og vårløk i litt større biter. Hvitløk og chili kuttes smått.

Ha litt mer smør/margarin i samme stekepanne og fres grønnsakene blanke. 3-4 minutter i panna holder. Ha de over i sausen også

La gryta få småputre på svak varme i ca. 10 minutter. Smak til om du ønsker noe mer krydder i.

Ha over litt persille før servering

0
Feed

Skriv en kommentar