09/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Meksikansk lasagne
Meksikansk lasagne er en tacolasagne med tortillalefser. Så den har egentlig ikke noe med Mexico å gjøre. Men vi nordmenn trur taco slik vi spiser den, er meksikansk. Den originale tacoen fra Mexico, ligner ikke mye på den norske tacoen.
I Mexico er det ikke regler på hva du har på tacoen.
Det som er viktig for at det skal klassifiseres som en taco er tortillalefse laget av maismel, kjøtt (ofte av gris) og en god salsa. Så der har vi utganspunktet for min meksikanske lasagne, men jeg lager den tilpasset oss nordmenn.
Du trenger
(Holder til 6 personer)
20 små Maislefser
5 dl salsasaus
1 boks mais
1 løk
2 vårløk
1 boks kidneybønner
400 gram kjøttdeig av svin
200 gram revet ost (cheddarmix)
1 ss spisskummen
0,5 stk chili
olje til steking
Tilbehør
Frisk koriander til topping
(du kan hakke opp koriander og ha det i lasagnen, men ikke alle som liker koriander)
Salat
Rømme
Slik gjør du
Stek kjøttdeigen i en stekepanne med litt olje. Krydre med spisskummen
Tilsett oppkuttet løk, chili og vårløk
Skyll og tilsett kidneybønner. Og maisen. La alt få frese et par minutter sammen
Tilsett salsa og la koke et par minutter. Ta pannen vekk fra varmen
Sett stekovnen på 200 grader
Finn en ildfastform og smør den. Legg maislefser i bunnen. La de overlappe hverandre litt. Og kan gå litt opp på sidene
Ha i halvparten av kjøttblandingen
Et nytt lag med maislefser, så resten av kjøttblandingen
Topp med revet ost
Stek lasagnen i 15 minutter. La den hvile i 15 minutter før servering.
Hakk opp litt koriander på toppen.
Server med salat og rømme
Kommentarer
Skriv en kommentar