06/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Moussaka (liten)
Hjemmelaget moussaka er en helt nydelig gresk ovnsbakt rett med masse deilige grønnsaker, kjøttdeig og gratinert ost. Serveres gjerne med salat og tzatziki. Her har jeg lagd oppskrift til 2 godt sultne personer.
Du trenger
0,5 stk aubergine
0,5 stk squash
2 poteter
olje til steking
Ca. 2 dl revet ost til topping
Kjøttsaus
200 g kjøttdeig av lam. Du kan også bruke storfe kjøttdeig eller karbonadedeig om du ønsker.
2 ss olje
0,5 stk rødløk
2 hvitløkfedd
0.5 Boks Hermetiske Tomater
1 ss tomatpuré
1/2 ts malt kanel
1 ss oregano
2 laurbærblader
salt og pepper etter smak
Bechamelsaus:
2 ss smør
2 ss hvetemel eller glutenfritt lyst mel
3 dl melk
1 egg
1/2 ts revet muskat
1,5 dl revet ost
Salt etter smak
Slik gjør du
Stek kjøttdeigen noen minutter i oljen. Ha i løk og hvitløk, og stek videre i ytterligere noen minutter. Ha i hakkede tomater, tomatpure, kanel og laurbærblad. La det koke i 10-15 minutter. Krydre med oregano, salt og pepper.
Smelt smøret i en kjele. Ha i melet og rør godt i cirka 2 minutter. Rør inn melken og la det koke videre i 5 minutter under omrøring til du har en jevn saus. Dra kjelen av varmen og pisk inn egg, muskat og osten. Smak til med litt salt
Skjær aubergine, poteter og squash i tynne skiver. Strø litt salt på skivene. Stek grønnsakene i olje til de er myke og gylne på begge sider. Legg dem på et brett med bakeark og la overflødig olje renne av.
Forvarm ovnen til 180 °C.
Ha litt av ostesausen over i kjøttsausen. Bland sammen. Dette er ganske viktig.
Legg potetene, squashen, auberginen og kjøttsausen lagvis i en ildfast form. Ha over ostesausen og strø over osten.
Gratiner formen i ovnen i cirka 40 minutter.
La den hvile ganske lenge etter steketid. Den bør aller helst stå 30-45 minutter. Da får den satt seg før du skjærer i den.
Server med salat og tzatziki.
Kommentarer
Skriv en kommentar