Myntesukker

Myntesukker lages av ferske mynteblader og sukker, enkelt og greit. Myntesukkeret er friskt og nydelig å drysse på fersk frukt og bær. Er også godt på yoghurt og vaniljeis. Du kan også bruke det rundt kanten på drinkglass.

Du trenger


1 potte mynte

100 gram sukker

Slik gjør du


Ha mynteblader og sukker i en food-prosessor

Kjør dette sammen til mynten har pulverisert seg med sukkeret og du har en grønn, finkornet masse.

Spre myntesukkeret utover en stekeplate med bakepapir. La myntesukkeret lufttørke over natten. Du kan også sette platen midt i ovnen i stekeovnen og tørke sukkeret på 85°C i ca. 40 minutter.

Myntesukkeret vil klumpe seg når det tørker. Så knus det opp i en pose, morter eller kjøkkenmaskin. Så la jeg det tilbake på stekebrettet. Får litt mer tørking, en times tid på benken. Ellers vil det bare klumpe seg igjen.

Oppbevares i en krukke, bolle eller et lite glass.

0
Feed

Skriv en kommentar