11/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Nakkekoteletter i langpanne
Jeg er veldig glad i nakkekoteletter, men da helst langtids stekt, eller brunet og putret lenge i brunsaus. Her har jeg stekt kotelettene i langpanne. Tre timer på 125 grader gir perfekt resultat. Jeg bruner aldri kotelettene først når jeg gjør det slik. Vi er 6 personer til middag, så derfor langpanne. Et par av oss spiser også to koteletter. Derfor bruker jeg 1.5 pakke med FirstPrice koteletter. Er dere bare 3-4 personer, bruk 1 pakke.
Kotelettene blir best når de får steke i kryddersmør. Bland sammen mykt smør, hvitløk, chili, paprikakrydder, salt, pepper og ev. noe urter. Alt etter smak og behag. Du kan selvfølgelig kjøpe ferdig smør om du ønsker.
Kraften fra forma sper jeg ut brunjevning med.
Du trenger
Koteletter (ønsket mengde)
100 gram smør
Krydder etter ønske. Jeg har brukt smør, hvitløk, chili, salt, pepper, paprikakrydder, gressløk, persille og rosmarin
Slik gjør du
Ta fram kotelettene en time før slik at de blir romtemperert.
Bland sammen mykt smør og ønskede krydder
Skru stekeovnen på 125 grader
Legg kotelettene i en langpanne. Fordel kryddersmør på kotelettene
Sett i ovnen i 3 timer, etter 2.5 time fyller jeg 5-6 dl vann i formen. Da får man litt ekstra kraft til sausen.
Som tilbehør har jeg soppstuing
250 grams champignon
1 rødløk
4 vårløk
3 dl fløte
2 skiver brunost
Salt
Pepper
1 ss smør
Slik gjør du
Del opp soppen i 2 eller 4 båter
Rist de i en tørr stekepanne i 2-3 minutter
Tilsett smør og oppkuttet løk og vårløk. La frese sammen i 2-3 minutter
Tilsett fløte og brunost. La det koke litt inn. Smak til med salt og pepper
Brunsaus
3 SS smør
3 SS Hvetemel
5-6 dl av kraften fra kotelettene
Salt
Pepper
Slik gjør du
Brun smør i en gryte eller stekepanne. Rør inn hvetemel og brun jevningen på medium varme til ønsket farge
Spe med kraft fra stekeformen. La småkoke i 5-6 minutter før du smaker til med salt og pepper. Er det ikke nok kraft, kan du tilsette litt ekstra vann eller buljong.
Da er det bare å servere middagen med kokte poteter til
Kommentarer
Skriv en kommentar