Nakkekoteletter i leirgryte

Middag i leirgryte er jo bare så godt. Fra svineknoker, til svinekoteletter og nakkekoteletter. Det blir supergodt i leirgryte/rômertopf. Du kan selvfølgelig bruke en ildfastform med folie over, om du ikke har leirgryte.


TIPS💡
Rômertopf

Legg gryten i vann ca. 1 time før den skal brukes. Ny gryte bør ligge i vann 8-10 timer.

Her har jeg brukt en pakke nakkekoteletter fra FirstPrice. Du kan også lage med svinekoteletter, sommerkoteletter eller lammekoteletter om du ønsker. Kraften fra leirgryta lager jeg en brunsaus på. Kotelettene skal hvile 15-20 minutter etter steking. Så god tid til å lage saus. kan du lage på forhånd. Du kan selvfølgelig bruke andre grønnsaker en jeg har gjort her.

Du trenger


Koteletter (jeg har brukt  5 stk nakkekoteletter)

3 gulrot

1 løk

250 g sellerirot

4 dl vann med en grønnsaksbuljongterning

Smør/margarin til steking

Grovkvernet Salt

Grovkvernet Pepper

Paprikakrydder

Slik gjør du


Smelt smør i en stekepanne. Brun koteletter på begge sider. Tar det i to omganger her. Krydres med salt, pepper og paprikakrydder etter ønske.

Kutt opp grønnsakene i mindre biter. Legg de i bunnen av leirgryten.

Legg så i kotelettene.

Kok ut pannen med 4 dl vann og en knust grønnsaksbuljongterning.

Hell kraften i leirgryten.

På med lokk og inn i kald ovn. Sett ovnen på 200 grader og stek i 1.5-2 timer. Ta gjerne av lokket de siste 10-15 minuttene for en finere farge på kotelettene.

Ta ut 5 dl med kraft fra leirgryta

Brunsaus
2 ss smør/margarin

2 ss hvetemel

5 dl av kraft fra leirgryten

Salt

Pepper

Slik gjør du


Brun smør i en panne eller gryte

Rør inn melet og brun det på middels varme. Dette tar litt tid, så du kan jo gjøre det før du tar kotelettene ut av ovnen

Tilsett kraft imens du rører. La sausen koke 6-8 minutter for å få ut melsmaken.

Smak til med salt og pepper

Maispure
1 boks med mais og kraften

2-3 ss melk eller fløte

1 fedd hvitløk

Litt chilipulver etter ønske

Salt etter smak

Slik gjør du


Ha mais og kraft i en kasserolle. Finkutt hvitløk og tilsett sammen med melk/fløte i kasserollen.

Kok opp og la koke i 2 minutter

Bruk stavmikser og kjør til pure

Smak til med chili og salt

Jeg serverer dette kongemåltidet med grønnsaker fra leirgryta, brunsaus, maispure og kokte poteter. Og selvfølgelig litt tyttebærsyltetøy.

0
Feed

Skriv en kommentar