
02/02/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Nakkekoteletter med risotto og champignon
Langtidsstekte nakkekoteletter er en av mine favoritter. De blir jo så saftig og gode. Her servert med risotto og stekt champignon. Du må passe på at det er væske i formen til en hver tid. Så det kan være behov for litt etterfylling. Kraften kan du jevne og bruke som saus. Jeg bruker en ferdig risottoblanding med asparges her. Vi selger disse i nettbutikken vår.
Du trenger
(Til 4 personer)
4-6 nakkekoteletter (1 pakke)
1 ss smør eller margarin per kotelett.
Salt etter ønske
Litt «Ut i urtehagen» fra vår egen krydderserie per kotelett. Kan kun bruke bare salt & pepper om du ønsker
200 gram champignon eller annen sopp
Smør til steking
Salt & pepper etter ønske
Risotto
300 gram risottoblanding eller vanlig risottoris
1 liter vann
2 terninger med grønnsaksbuljong
4 ss olivenolje
1 ss smør
20 gram revet parmesan
Slik gjør du
Finn fram en ildfast form. Legg kotelettene i formen. Ha på litt salt, urtekrydder og smør/margarin. Sett i ovnen på 125 grader. Stekes i 3 timer. Etterfyll med litt vann om det minker på væske i formen. Blir det tomt for væske, blir kotelettene tørre.
Ha risotto i en stor panne. Ha over kokende kraft og olivenolje. Kok opp og la småputre i ca. 18 minutter. Rør innimellom
Når risottoen har kokt i 18 minutter, rører du inn litt smør og parmesan. Dette gir en litt mer Kremete konsistens. Smak på risotto om du ønsker noe salt i tillegg. Bruker man kun vann og ikke kraft, så trengs i hvert fall salt
Kutt opp champignon og fres i en panne med litt smør/margarin. Krydre med litt dalt og pepper
Kraften fra kotelettene kan jevnes og brukes som saus. Du kan lage brunjevning, eller bare jevne med maizena. Ha gjerne i litt fløte og smaker til med litt salt og pepper, men saus er ikke nødvendig når man har risotto. Så dette velger du selv. Jeg syns saus alltid er godt jeg.
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar