17/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Nakkekoteletter med soppstuing
Nakkekoteletter er de beste kotelettene syns jeg. Og de blir best når de får 3 timer i ovn. Da blir de så møre at de nesten faller fra hverandre. Jeg bruner de ikke på forhånd. Kun smør og krydder på før de går i ovn. Her serverer jeg med kokte poteter og soppstuing. Om man ikke koker soppstuingen helt inn, kan den brukes som saus også. Da trenger man ikke noe annen saus ved siden av.
Er kotelettene store, beregner du 1 per person. Jeg steker opp hele pakken fra FirstPrice her, er 5 koteletter.
Du trenger
(til 4 personer)
4 Store Nakkekoteletter
4-5 SS Smør
Paprikakrydder etter ønske
Salt etter ønske
Pepper etter ønske
Soppstuing
200 gram champignon
0.5 stk liten purre
1 liten løk
3 dl fløte
Salt
Pepper
2 ss smør/margarin til steking
Slik gjør du
Ta koteletter ut av kjøleskapet en time før
Legg de i en ildfast form. Ha over smør og krydder etter ønske
Stekes på 125 grader i 3 timer. Ingenting over formen, og ikke røres underveis. Bare la de kose seg i varmen. Om du ikke bruker krafta til saus, må du ta vare på den til neste gang. Utrolig god kraft, så den fryser jeg ned.
Soppstuing
Del opp champignon i 2 eller 4
Kutt opp purre og løk
Smelt smør i en stekepanne og fres sopp og løk sammen i 2-3 minutter
Ha i fløte og la den koke litt inn, etter hvor tykk du vil ha den. Jeg lar den kun koke 3-4 minutter
Smak til med salt og pepper.
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar