09/11/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Nydelig gelé laget av julebrussaft
Personlig syns jeg det smakte mye bedre når man laget gelé av disse julebrussaftene, enn å drikke de. Alle tre typene med saft ble veldig god som gelé. Og er jo ingen hokus pokus å lage litt gelé.
Alt du trenger er gelatinplater og selvfølgelig julebrussaften, om du får tak i den da. Etterspørselen er nok ikke like stor nå lengre, så det går vel greit i år.
Her har jeg laget i tre 0.5 liter norgesglass. Da har jeg altså brukt 1 dl saft og 4 dl vann per gele. Til 0.5 liter trenger du 6 gelatinplater. La platene bløtes opp i vann 6-7 minutter imens du koker opp saften.
Klem vannet godt ut av gelatinplatene før du tilsetter de i saften. Rør til gelatin er oppløst, går ganske så fort. Hell over på ønskede glass, form eller bolle. La avkjøle litt på benken før du setter de i kjøleskapet. Vis du setter de veldig varm inn, vil du øke temperaturen i kjøleskapet. Og det er ikke bra for andre kjølevarer.
Disse hadde jeg stående 6 timer i kjøleskapet.
Server med deilig vaniljesaus!
Kommentarer
Skriv en kommentar