09/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Nydelige kjeks med granola
Nydelige kjeks med peanøttsmør og granola. Ypperlig turkjeks som gir deg ekstra energi på din vandring. Passer godt til ettermiddagskaffen også. Oppbevares mørkt og kaldt.
INGREDIENSER
4 dl granola
1 dl havregryn (kjørt i kjøkkenmaskin)
4 ss sukker
1 ts kanel
0,25 ts salt
4 ss smør eller margarin, romtemperert
1 dl peanøttsmør
1 stk egg
3 ss melk
TOPPING
50 g valgfri sjokolade
Slik gjør du
Først kjører jeg havregryn i en kjøkkenmaskin, slik blir det finere konsistens
Bland sammen det tørre i en bolle. I en annen bolle mikser du sammen det våte. Bland deretter det tørre i det våte. Tilpass konsistensen med ev. mer melk.
Bruk to spiseskjeer og form baller, 10-12 stk. Legg utover et stekebrett med bakepapir. Press ned, ca. 1/2 cm tykkelse.
Stek midt i ovnen på 180 grader i 10-12 minutter, eller til gylne. Jeg legger de over på rist for avkjøling.
Smelt litt sjokolade å ha over kjeksene når de har kjølt seg ned.
Kommentarer
Skriv en kommentar