Nydelige kjeks med granola

Nydelige kjeks med peanøttsmør og granola. Ypperlig turkjeks som gir deg ekstra energi på din vandring. Passer godt til ettermiddagskaffen også. Oppbevares mørkt og kaldt.

INGREDIENSER


4 dl granola

1 dl havregryn (kjørt i kjøkkenmaskin)

4 ss sukker

1 ts kanel

0,25 ts salt

4 ss smør eller margarin, romtemperert

1 dl peanøttsmør

1 stk egg

3 ss melk

TOPPING
50 g valgfri sjokolade

Slik gjør du


Først kjører jeg havregryn i en kjøkkenmaskin, slik blir det finere konsistens

Bland sammen det tørre i en bolle. I en annen bolle mikser du sammen det våte. Bland deretter det tørre i det våte. Tilpass konsistensen med ev. mer melk.

Bruk to spiseskjeer og form baller, 10-12 stk. Legg utover et stekebrett med bakepapir. Press ned, ca. 1/2 cm tykkelse.

Stek midt i ovnen på 180 grader i 10-12 minutter, eller til gylne. Jeg legger de over på rist for avkjøling.

Smelt litt sjokolade å ha over kjeksene når de har kjølt seg ned.

0
Feed

Skriv en kommentar