Oreokake

En nydelig Oreokake som passer til de fleste anledninger. Denne er lagt med glutenfri kjeks, men bruk vanlige Oreokjeks om du vil. Denne kaken lagde kokkefruen, og jeg ble degradert til fotograf.

Du trenger


Bunn:
300 g Oreokjeks
100 g smør

Fyll 1:
200 g kremost
2,5 dl melis
2 dl kremfløte

Fyll 2:
2 poser sjokolademousse pulver

4 dl lettmelk

Pynt:
Oreokjeks

Sjokolade (valgfritt)

Fremgangsmåte


Knus oreokjeks og bland sammen med romtemperert smør. Her knuser kokkefruen kjeks i to brødposer, med en kjevle. Du kan bruke kjøkkenmaskin om du ønsker.

Trykk kjeksmassen i bunnen på en rund form (26 cm i diameter)Sett i kjøleskapet i 30 min.

Rør sammen kremost og melis. Pisk kremfløten til krem og bland inn i ostekremen. Smør 2/3 av dette jevnt over kjeksbunnen. Her strør vi litt knust kjeks oppå. Sett tilbake i kjøleskapet i 30 min.

Pisk sjokolademoussepulveret og melk i en bolle.

Hell sjokolademousse i kakeformen, topp med litt mer knust kjeks og sett tilbake i kjøleskapet 30 minutter.

Ha så på det siste av kremostkremen og knus over litt mer kjeks. Sett noen timer til avkjøling.

Løsne kakeringen fra kaken ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Fjern kakeringen og legg kaken over på et kakefat. Rasp gjerne over litt sjokolade for ekstra nytelse.

Da er det bare å spise folkens.

0
Feed

Skriv en kommentar