03/11/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Ostekake med smak av jul
Spre litt juleglede, eller kake da!
Denne ostekaken har smaker som minner om jul. Her får du smaken av pepperkake, klementin og gløgg. Kaken er et godt alternativ til dessert. Jeg kan love deg at dette blir en julefavoritt her i huset, som det burde bli i de tusen hjem. Del gjerne denne fantastiske oppskriften med dine venner.
Du trenger
Pepperkakebunn
250 g pepperkaker
1 ts kanel
80 g smør
Ostefyll
4 plater gelatin
200 g kremost naturell
3 dl crème fraîche
150 g sukker
2 ts vaniljesukker
0,5 dl friskpresset klementinjuice
3 dl kremfløte
Gløggele
2,5 dl utblandet gløgg
3 plater gelatin
SLIK GJØR DU
Pepperkakebunn
Knus kjeksene så godt du kan, gjerne i en hurtigmikser eller ved å plassere kjeksene i en stor plastpose og rull et kjevle over kjeksene til de er helt knuste. Bland inn kanelen. Smelt smøret og bland det med kjeksene.
Press blandingen ned i en rund kakeform på 22-24 centimeter. Det er en fordel å bruke en form med avtagbar bunn, eventuelt en løs kakering. Sett kjølig imens du lager ostefyll.
Ostefyll
Legg gelatinplatene i kaldt vann. Bland crème fraîche, kremost, sukker og vaniljesukker til en jevn masse. Pisk fløten til en løs krem i en egen bolle.
Varm opp klementinjuicen i en kjele til den så vidt begynner å ryke. Fjern kjelen fra varmen, klem vannet av gelatinplatene og løs dem opp i den varme klementinjuicen. Hell juicen over i en kopp og vent til den er romtemperert.
Da heller du den sakte over i osteblandingen mens du rører hurtig.
Bland så halvparten av den piskede kremen inn i ostemassen. Når den er jevnt blandet rører du inn resten av kremen.
Fordel ostekremen over kjeksbunnen. Avkjøl ostekaken i kjøleskap i minst 2 timer før du har på gelé.
Gløggele
Løs opp gelatinplatene i kaldt vann i cirka 5 minutter. Varm opp cirka 0,5 dl av gløggen i en kjele til den så vidt begynner å ryke. Fjern kjelen fra varmen, klem vannet av gelatinplatene og løs dem opp i den varme gløggen. Når gelatinen er helt oppløst rører du inn resten av gløggen. Rør godt slik at gelatinen blir jevnt fordelt.
La geleen stå på benken til du ser at den nesten begynner å stivne. Da heller du den forsiktig over ostekaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la den stå til geleen har stivnet helt, det tar et par timer.
Pynt etter eget ønske, pepperkaker og julegodt passer fint.
Kommentarer
Skriv en kommentar