26/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Ovnsbakt ørret
Ørret er en fantastisk fisk. Den er god på alle måter både varm og kald. Jeg fikk noen ørret i garn, så i dag lager jeg ovnsbakt ørret i form. Fisken steker jeg hel med hode. Ørreten må vaskes og tørkes på forhånd. Disse tre var fra 250-350 gram
Ørreten salter og peprer jeg først inni buken. Så kutter jeg opp litt vårløk, rødløk, persilleblader og gressløk som jeg fyller i buken. Legger også inn litt sitron.
I en ildfast form har jeg 1 dl vann og 1 dl hvitvin.
Legger i fisken, strør over det som var igjen av grønnsakene. Steker den på 180 grader i 15 minutter. Så setter jeg opp til 220 grader i 5 minutter
Kraften fra formen lager jeg saus på. Har kraften over i en kasserolle. Jevner den til med maizena og vann. Smaker til med fløte, salt og pepper. Hakker opp litt gressløk som jeg også har i.
Server med det tilbehøret man ønsker
Kommentarer
Skriv en kommentar