14/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Ovnsbakt torsk med baconfett og raspet gulrot
Ovnsbakt torsk er skikkelig god mat. Og det er jo så mye enklere enn å steke i panna. Da yngstejenta begynte å reagere på hvete, sluttet jeg med melblanding og stekepanne. I hvert fall når de er hos oss. Her har jeg ovnsbakt torsk med baconfett og raspet gulrot. Jeg serverer kokte poteter til denne middagen.
Du trenger
(til 4 personer)
800 gram torsk i porsjonsstykker
Kvernet havsalt
Kvernet pepper
Frisk gressløk (kan bruke tørket også)
1 stor gulrot eller 2 mindre
125 gram bacon
50 gram smør eller margarin
1 ss smør/margarin til steking
1 vårløk
Potet til 4 personer
Slik gjør du
Sett først potet til kok
Finn fram et stekebrett med bakepapir. Legg på fisken. Ha på litt salt, pepper og gressløk
Fisken bakes i ovn på 220 grader i 8-10 minutter. Varierer litt etter tykkelsen på fisken.
Stek bacon i en panne med litt smør. Smelt litt smør/margarin i en liten kasserolle. Ha i vårløk og den stekte bacon. Husk stekefettet også.
Rasp-gulrot
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar