14/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Panert torsk
Panert fisk er jo bare nydelig. Og det er ganske enkelt å lage selv. Du kan bruke de fleste fiskesorter. Det som er viktig er at filet/stykkene er bein og skinnfri. Her har jeg panert stykker med torsk. Jeg bruker torsk fra FirstPrice. Og siden vi bare er to til middag i dag, bruker jeg kun 4 torskestykker.
Du trenger
(til 2 personer)
4 porsjonsbiter med torsk eller annen fisk
100 gram hvetemel
1-2 egg
70 gram griljermel
1 ts salt
1 ts pepper eller peppermix.
Slik gjør du
Fisken burde være tint. Tørk litt av de om de er veldig våt etter tining.
Finn fram 3 boller. Ha hvetemel, salt og pepper i en. Visp sammen egg i en og ha griljermel i den siste.
Vend fisken først i hvetemel, så i egg og til slutt i griljermel. Dekk hele fiskestykket med alle tre ingrediensene.
De panerte stykkene steker du i en panne med smør. Stekes på begge siden. Ikke full varme, de skal ikke brennes å være rå inni.
Til fisken serverer jeg kokte poteter. Kokte gulrøtter og brokkoli, remulade og smelter smør med hakket persille i.
Kommentarer
Skriv en kommentar