15/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Peppersaus
Peppersaus passer til utrolig mange kjøttretter. Og den er jo bare så god. Enkel og rask å lage. Jeg bruker alltid litt ekstra peppermiks i, en det som står i oppskrifter. Det er smak og behag, men det skal jo smake skikkelig pepper syns jeg.
Ingredienser
2 ss smør
2 stk. sjalottløk
1 ts grønne pepperkorn eller 1 ts syltet pepper
1 ts rosépepper
3 dl kremfløte eller matfløte
3 dl oksekraft eller buljong
0,25 ts salt
Slik gjør du
Knus rosé- og grønnpepper i en morter eller legg dem i en pose og bank litt på posen.
Smelt smør i en liten kjele. Fres finhakket sjalottløk i smøret til løken er blank. Ha i knuste pepperkorn og fres et par minutter til.
Hell i kraft eller buljong og fløte. Kok opp og la sausen koke til den tykner litt. Du kan jevne sausen med litt maizena blandet med vann dersom du ikke syns den er tykk nok.
Smak til med salt, eventuelt litt mer pepper om du ikke syns den er sterk nok. Tilsett noen dråper sukkerkulør om du ønsker en mørkere farge på sausen din. Tilsett litt mer kraft eller fløte om sausen er for tykk.
Kommentarer
Skriv en kommentar