18/06/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
PiadinaPizza
Piadina er populær håndmat i Italia, særlig i Romagna-området. En slags pizza som kan minne om quesedillaen i Mexico eller kebaben i Midtøsten – et slags mykt flatbrød som varmes på en spesiell stekepanne og fylles med en god skinke, mozzarella eller noe annet godt.
Her skal jeg ikke fylle de, men bruke de som pizzabunn. Disse er fra Bakehuset og koster 19.90 på Kiwi for en 2 pakk. Jeg lager en hvit pizzasaus. For det syns jeg passer best til slike. Man kan også gjøre det samme med nan(brød)
Jeg bruker 6 stk piadina her. Fyll er kjøttdeig, løk, paprika, mais og mozzarella. Etter steking har jeg på litt feldsalatmix. Kan bruke ruccolasalat om du ønsker. 1.5 pizza holdt i massevis til meg, for de mettet ganske godt de bunnene.
Du trenger
(til 6 piadinapizza)
Pizzasaus
2 dl Creme fraîche
1 ts hakket rød chili eller chileflakes
1 fedd hvitløk
2 ss Oliven olje
3 ts Oregano eller pizzakrydder
1 klype pepper
1 klype havsalt.
Pizzafyll
200 gram kjøttdeig
0,5 stk løk
0,5 stk rød paprika
0.5 liten boks med mais
200 gram revet mozzarella
Oregano eller pizzakrydder
feldsalatmix eller ruccolasalat til topping
Slik gjør du
- Bland sammen alle ingredienser til sausen. Den blir best om den får stå en stund først, men har du det travelt. Så kjør på!
- Smør sausen på alle bunnene
- Ha på ost først. Så fordeler du grønnsakene og rå kjøttdeig til slutt. Krydre med litt oregano eller pizzakrydder
- Stekes på 220 grader i ca. 7 minutter
- Topp med salat før servering
Kommentarer
Skriv en kommentar