14/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Pinnekjøttfrikasé
Pinnekjøttfrikasé er utrolig godt. Pinnekjøttet har ligget i vann 18 timer på forhånd. Jeg syns 24 timer (som det står på posen) er alt for lenge, men det er jo smak og behag. Server gryten med kokte poteter/mandelpoteter
Tips
Du kan også bruke lammebog, grytekjøtt eller fårikålkjøtt til denne retten.
Du trenger
(til 4 personer)
1 kg urøkt pinnekjøtt
Vann
200 gram gulrot
200 gram kålrot
200 grams selger
0,5 stk purreløk
1 rødløk
Mel og vann jevning
Salt
Kvernet pepper
1 SS Frisk Rosmarin, Finhakket
Lammefond (valgfritt)
Slik gjør du
Når pinnekjøttet er vannet ut i antall timer du ønsker. Så legger du det i en kasserolle. Fyll opp med vann slik at det dekker kjøttet. Kok opp og skru ned varmen. Nå skal pinnekjøttet trekke i 2-3 timer til det er helt mørt, under lokk.
Når du er fornøyd med kjøttet, så tar du det opp av kasserollen
Sil av en liter av kraften. Syns du den er for salt, så bland ut med litt vann. Du skal uansett sitte igjen med 1 liter.
Kutt opp grønnsakene i staver, purreløk og løk i strimler
Ha gulrot, kålrot, rødløk, rosmarin og sellerirot i kraften og kok de halvveis møre. Mot slutten har du i purreløken
Bland ca. 3 ss hvetemel og litt vann i et glass med lokk. Rist det godt før du rører det inn i kraften. La gryta småkoke i 5-6 minutter. (Vil du ha den glutenfri, jevner du med maizena og vann. Da trenger den ikke koke i 5-6 minutter.) Husk at fond av lam er ikke glutenfri
Tilsett pinnekjøttet
Smak til med krydder. Jeg bruker også litt lammefond i for mer smak. Mengde smaker man seg til. Det er den som gir den mørkere fargen til gryta her.
Da er det bare å servere, gjerne med et dryss persille
Kommentarer
Skriv en kommentar