Pizza med hvit pizzasaus

På en hvit pizza har man byttet ut det tradisjonelle tomatsausen med en saus av crème fraîche. Denne pizzaen er toppet med strimlet svinekjøtt, vårløk, paprika, mais, rødløk og ost.
Dersom du ikke har forsøkt hvit pizza tidligere, så er denne en fin oppskrift å starte med.

Ingredienser

(Saus 1 pizza.)

3 dl crème fraîche

1 ts hakket rød chili eller chileflakes

1 fedd hvitløk

2 ss Oliven olje

3 ts Oregano eller pizzakrydder

1 klype pepper

1 klype havsalt.

Slik gjør du

Hakk opp chili og hvitløk i små biter. Bland alle krydder i en skål sammen med crème fraîche. La stå i kjøleskapet frem til du skal bruke den. Burde gjerne stå minimum 30 minutter slik at den får tatt til seg alle smaker.

Nå skal du lage pizzaen. Jeg har brukt ferdig bunn her. Jeg syns de er helt greie å bruke. Dette velger du selv.

Vil du ha skorper på pizzaen, så er et lite triks og ha ost i kanten før du bretter over. Da får du nydelige skorper med ost inni.

Ha den hvite pizzasausen på pizzabunnen. Smør den godt utover så den dekker hele bunnen.

Ha på en halv boks med mais.

Dekk bunnen med valgfri ost eller topping

Hakk opp en rødløk og fordel den oppå osten.

Så legger du på kjøttstrimler. Kan også bruke kjøttdeig om du ønsker. Dette skal ikke være stekt. Ovnen tar seg av det.

Så avslutter du med paprika og vårløk. Vil du bruke champignon, så gjør du det.

 Litt pizzakrydder på toppen da, så er den klar for steking.

Stekes på 220 grader i 15 minutter ca.

Server gjerne med litt salat og en god rømme eller hvitløksdressing.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha