01/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
PLOMMECHUTNEY
Lag en spennende plommechutney med smak av ingefær, kanel og stjerneanis. Passer like godt til kjøttretter som til ostefatet. Bruk de plommer du ønsker, jeg har brukt gule plommer fra gården.
Du trenger
1 kg plomme
0,5 stk løk
1 ss frisk ingefær
0,5 chili
300 g brunt sukker
1,5 dl hvitvinseddik
1 stk. hel kanel eller 0,25 ts malt
1 stk. stjerneanis eller 0.25 malt
0,5 ts salt
SLIK GJØR DU
Skyll plommene under rennende vann.
Del plommene i to, fjern steinen og del plommene i biter.
Ha plommene i en kjele sammen med eddik, løk, ingefær, sukker, kanel og stjerneanis.
Kok opp og la chutneyen koke på middels varme i minst 45-60 minutter, eller til chutneyen har tyknet.
Hell varm chutney over på varme, rene og tørre glass, og sett på tette lokk. Avkjøl i romtemperatur.
Kommentarer
Skriv en kommentar