25/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Plukkfisk i terteskjell
Her har jeg lagd 7 terteskjell med plukkfisk. Jeg bruker torsk i plukkfisken, men du kan også bruke annen fisk om du ønsker. Plukkfisk er jo egentlig restemat fra gammelt av, men vi har sjelden rester etter fisk og potet.
Du trenger
7 terteskjell
2 kokte potet
300 gram torsk
1/3 purreløk
2 ss smør
2 ss hvetemel
0,5 stk løk
3 dl melk
Muskat
Salt
Pepper
Slik gjør du
Først koker du poteten og trekker torsken i lettsaltet vann. Det regner jeg med at de fleste kan fra før. Jeg bruker samme vannet til begge. Når poteten nesten er ferdig kokt, legger jeg i fisken. Så får den trekke i 5-6 minutter. Dette vannet kan du også bruke i sausen om du ønsker. Mye smak i det.
Smelt smør i en kjele og fres løk til den er myk og blank. Rør inn mel. Spe med melk mens du rører. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 8-10 minutter. Sausen skal være forholdsvis tykk.
Smak til med salt, pepper og muskat
Del potet og purre i mindre biter. Tilsett de i sausen og la sausen koke et par minutter til.
Så vender du forsiktig inn torsken i sausen. Du skal ikke røre så kraftig at det bare blir småbiter. Trekk kasserollen av varmen
Terteskjell varmes i ovn. Følg det som står på pakken.
Legg de på et serveringsfat. Fyll de med plukkfisk og pynt med litt purre og ev. gressløk, persille eller dill.
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar