Plukkfisk i terteskjell

Her har jeg lagd 7 terteskjell med plukkfisk. Jeg bruker torsk i plukkfisken, men du kan også bruke annen fisk om du ønsker. Plukkfisk er jo egentlig restemat fra gammelt av, men vi har sjelden rester etter fisk og potet.

Du trenger


7 terteskjell

2 kokte potet

300 gram torsk

1/3 purreløk

2 ss smør

2 ss hvetemel

0,5 stk løk

3 dl melk

Muskat

Salt

Pepper

Slik gjør du


Først koker du poteten og trekker torsken i lettsaltet vann. Det regner jeg med at de fleste kan fra før. Jeg bruker samme vannet til begge. Når poteten nesten er ferdig kokt, legger jeg i fisken. Så får den trekke i 5-6 minutter. Dette vannet kan du også bruke i sausen om du ønsker. Mye smak i det.

Smelt smør i en kjele og fres løk til den er myk og blank. Rør inn mel. Spe med melk mens du rører. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 8-10 minutter. Sausen skal være forholdsvis tykk.

Smak til med salt, pepper og muskat

Del potet og purre i mindre biter. Tilsett de i sausen og la sausen koke et par minutter til.

Så vender du forsiktig inn torsken i sausen. Du skal ikke røre så kraftig at det bare blir småbiter. Trekk kasserollen av varmen

Terteskjell varmes i ovn. Følg det som står på pakken.

Legg de på et serveringsfat. Fyll de med plukkfisk og pynt med litt purre og ev. gressløk, persille eller dill.

Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar