Pølse- og broccoligrateng

En nydelig grateng med pølser og brokkoli. Man kan bytte ut pølser med skinke om man ønsker. I denne kan du også ha pasta om du ønsker. Da trenger du ikke potet som tilbehør. Denne er lagd uten pasta, så jeg har kokt potet, smeltet smør og raspa gulrot til. Denne kan du fint fryse også.

Du trenger


(til 6 personer)

5 kjøttpølser

1 brokkoli

1 løk

2 ss smør

3 SS Hvetemel

4 dl melk

1 ts salt

0,25 ts malt hvit pepper

0,5 ts muskat

4 stk. egg

1 buljongterning, grønnsak

1.5 dl revet ost

ca. 0,5 dl griljermel

Slik gjør du


Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel. Spe med melk i mens du rører. Ha i en biljongterning. La sausen småkoke i 5-6 minutter. Smak til med krydder

Del brokkoli i buketter. Kok de 3 minutter i vann. Sil av.

Kutt opp pølsene i terninger og løk i mindre biter

Skill eggeplomme og eggehvite

Eggehviten piskes stiv

Bland pølser, brokkoli, løk og eggeplommer i sausen. Så rører du forsiktig inn eggehviten

Ha blandingen i en smurt ildfast form. Denne jeg bruker er 20•27 cm

Topp det hele med brødrasp og revet ost

Stek i stekeovnen ved 180 °C i ca. 35- 40 minutter til gratengen har hevet seg og blitt gyllen.

La gratengen hvile i 10 minutter før servering. Da får den satt seg litt. Og nei, den blir ikke kald på den tiden.

0
Feed

Skriv en kommentar