14/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Pølse- og broccoligrateng
En nydelig grateng med pølser og brokkoli. Man kan bytte ut pølser med skinke om man ønsker. I denne kan du også ha pasta om du ønsker. Da trenger du ikke potet som tilbehør. Denne er lagd uten pasta, så jeg har kokt potet, smeltet smør og raspa gulrot til. Denne kan du fint fryse også.
Du trenger
(til 6 personer)
5 kjøttpølser
1 brokkoli
1 løk
2 ss smør
3 SS Hvetemel
4 dl melk
1 ts salt
0,25 ts malt hvit pepper
0,5 ts muskat
4 stk. egg
1 buljongterning, grønnsak
1.5 dl revet ost
ca. 0,5 dl griljermel
Slik gjør du
Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel. Spe med melk i mens du rører. Ha i en biljongterning. La sausen småkoke i 5-6 minutter. Smak til med krydder
Del brokkoli i buketter. Kok de 3 minutter i vann. Sil av.
Kutt opp pølsene i terninger og løk i mindre biter
Skill eggeplomme og eggehvite
Eggehviten piskes stiv
Bland pølser, brokkoli, løk og eggeplommer i sausen. Så rører du forsiktig inn eggehviten
Ha blandingen i en smurt ildfast form. Denne jeg bruker er 20•27 cm
Topp det hele med brødrasp og revet ost
Stek i stekeovnen ved 180 °C i ca. 35- 40 minutter til gratengen har hevet seg og blitt gyllen.
La gratengen hvile i 10 minutter før servering. Da får den satt seg litt. Og nei, den blir ikke kald på den tiden.
Kommentarer
Skriv en kommentar