20/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Pølse- og soppstroganoff
Dette er en nydelig stroganoffvariant. Bruker både pølser og sopp i denne.
Her bruker jeg grillpølser og kantarell, champignon og tørket traktkantarell. Går helt fint om du bare bruker champignon også. Denne serverer jeg med hjemmelaget potetmos
Du trenger
(til 4 personer)
5 grillpølser
1 stk løk
Ca. 500 g valgfri sopp
1 paprika
4 dl oksekraft eller grønnsakskraft
2 SS tomatpuré
1 ts paprikakrydder
3 dl creme fraiche
olje til steking
salt
pepper
Maizenna og vann om du ønsker den litt tykkere i konsistensen
Slik gjør du
Først legger jeg tørket sopp i lunket vann i ca. 15 minutter.
Kutt opp sopp i mindre biter. Kutt opp løk og paprika i strimler. Kutt grillpølser på skrå
Varm opp olje i en gryte og fres ingrediensene til de blir gyllen. (4-5 minutter)
Tilsett tomatpuré og bland godt sammen. La frese et par minutter
Tilsett kraft, paprikakrydder og crème fraîche. La gryten småkoke i 15 minutter. Jevn med maizena og vann om du vil ha tykkere konsistens. Om du vil ha en mørkere farge, bruk sukkerkulør.
Smak til med salt og pepper
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar