Positive eller negative holdninger ovenfor billigprodukter

Noen har kanskje hatt en dårlig smaksopplevelse med et produkt fra et billigmerke og unngår derfor alle andre produkter fra samme produsent, eller kanskje de har lest noe negativt om disse.

For å vite hva du får er et godt tips å sjekke ingredienslisten. Det er nemlig slik at selv om et produkt er billigere enn et annet, så trenger det ikke nødvendigvis bety at det er noe dårligere.

Noen ganger kan faktisk billigvaren være så godt som identisk med merkevaren. Det som skiller dem er at billigvaren har blitt produsert på en rimeligere eller enklere måte.

Man må huske at alle har ulik smak, og noen synes rett og slett de dyrere produktene smaker bedre.

Men det skal nevnes at flere ulike blindtester har vist at billigmerkene kommer best ut i smak.

Merkevarer kan ofte skape en trygghet og lojalitet hos kunder. Mange opplever nok at når de først har begynt å kjøpe et merke så fortsetter de med det helt automatisk. En annen påvirkningsfaktor kan være følelsen av en høyere status ved kjøp av kjente merker.

Folk får bestemme selv hva de velger, men det er ikke nødvendigvis noe galt med billigproduktene. De kan ha mer salt og tilsetningsstoffer, være vannet ut eller blitt brukt andre triks på for å holde produksjonskostnadene nede, men dette gjelder absolutt ikke alle produktene deres. Man får gjøre egne erfaringer når det kommer til smak, og velge ut fra det.

For eksempel frukt og grønt, og hermetikkbokser som for eksempel bønner, linser og tomater, er like gode som merkevarene. Det finnes også mange gode billigere alternativer blant tørrvarene, som for eksempel spagetti og pasta.

Dyre ingredienser er, ikke overraskende, med på å gjøre matvarer dyrere, og derfor er det flere produsenter som finner billigere ingredienser for å kunne selge produkter til en lavere pris.

Selv om produktene er billigere er det ikke sikkert du får så mye mer for pengene hvis produktet består av like mye av andre ingredienser som for eksempel mye fett, vann og salt, fremfor rent kjøtt.

Personlig har jeg mest erfaring med FirstPrice. Vi handler ganske mye FirstPrice produkter. Det er også noe dere ser mye av i mine mat-innlegg. Jeg reklamerer ikke for de, men jeg oppfordrer dere til å prøve ut billigprodukter. Jeg ønsker å forandre de negative holdninger mange har til billigprodukter. I de trange økonomiske tidene vi er inne i, er det ennå viktigere å se på alternativer.

FirstPrice gir deg hverdagsprodukter til lavest mulig pris. I FirstPrice-serien finnes det i dag over 250 produkter som selges til faste lave priser. FirstPrice produktene har også vunnet en rekke produkttester i media.

Det er ingen grunn til å forvente mindre av smak og kvalitet selv om du velger billigere mat- og dagligvarer. Sjekk denne oversikten over FirstPrice-produkter som gjør det bra i tester. Oversikten inneholder FirstPrice-produkter som har fått terningkast 5 eller 6:

  • FirstPrice ovnsbakt leverpostei
    FirstPrice fruktmüsli
    FirstPrice entrecôte
    FirstPrice makrellfilet
    FirstPrice sursild
    FirstPrice tynnribbe
    FirstPrice lutefisk
    FirstPrice Pepperskinke
    FirstPrice Kokt skinke
    FirstPrice fårikål
    FirstPrice myke tortilla lefser
    FirstPrice grillpølser
    FirstPrice fiskegrateng
    FirstPrice tamponger
    Hvitost


Det er ikke hvem som helst som produserer for FirstPrice. De er ganske hemmelig med hvem som produserer for de. Selv om det ikke står noe om hvem som har produsert billigvarene, så er det imidlertid ikke umulig å finne ut hvor varene kommer fra. De billige kjøtt-, fisk- og osteproduktene må i forhold til matmyndighetene merkes med at de kommer fra et godkjent anlegg. Hvert enkelt produksjonsanlegg har dermed sin egen godkjenningskode (EFTA).

Godt gjemt på Mattilsynets internettsider er det mulig å finne en oversikt over kodene til norske produksjonsanlegg.

Her har dere noen av produsentene, billigosten er produsert på Synnøve Findens anlegg i Alvdal. First Price kokt skinke og wienerpølser er produsert hos Fatland Sandefjord, mens First Price fryst kyllingfilet er produsert av Nortura Rakkestad, det samme anlegget som leverer Prior-kylling. (Nå flyttet til Herland)

Vi har prøvd ut de fleste FirstPrice produkter i vår husholdning. Og bruker daglig varer fra de. Derfor har vi også funnet våre favoritter som vi kjøper fast. Det er ikke noe å si på disse produktene, og vi er fornøyd med gode varer til lave priser. Og det liker vi.

Disse varene er vi godt fornøyd med:

Kokt skinke, salami, kjøttdeig, champignon, gulrot, mais, alt til taco, brus, salt potetgull, chees doodles, party mix, skyllemiddel, hundeposer, fiskekaker, makrellfilet, bøttene med syltetøy, koteletter sommer/nakke, fårikålkjøtt, revet ost, hvitost, hvitløksbaguetter, grillpølser, pølser uten skinn, egg, spagetti, nuggets, sjokolade, kyllingfilet, entrecôte, oppvasksåpe, klor, grønnsåpe, potetsalat, lomper, sprøstekt løk, laks, ørret, torskefilet, sei/torsk i blokk, lapskausblanding og andre fryste grønnsaker, pastasaus, baguetter, bacon. m.m

Når jeg sitter her og skriver denne listen, er jeg litt overrasket over antall produkter vi kjøper. Var en lang liste og sikkert mange produkter jeg har glemt i farten.

Alle disse varene hjelper oss til å holde vårt handlebudsjett mye lavere pr.mnd

Så for dere som syns det er «flaut» å handle billig produkter, eller dere som mener at all billigmat er dårlig. Eller bare ikke kjøper det av prinsipp. Ja, dere går glipp av noe. Mye bra, lave priser. Så jeg anbefaler dere neste gang dere er i butikken, om å prøve ut noen billig produkter. Du kan bli overrasket. Og ikke glem at alle produsenter har sine gode og dårlige produkter. Ingen lykkes 100% med produktlinjene sine. Selv ikke Gilde, Tine osv.

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha