19/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Potetgullpanerte koteletter
Potetgull kan brukes til mer en bare snacks. Det kan også brukes til panering. Paprikapotetgull til kylling for eksempel. Her bruker jeg potetgull med ost og løk til nakkekoteletter. Her serverer jeg kotelettene med stekte poteter, brokkoli og smeltet smør med urter.
Du trenger
1 pakke nakkekoteletter (jeg brukte kun 3.5 kotelett til 5 personer, disse var store)
1 pose potetgull med ost og løk
0,5 dl parmesan
2 egg (kan hende du må bruke et ekstra)
2 dl hvetemel
1 ts salt
0,5 ts pepper
Olje til steking
Slik gjør du
Koteletter burde være romtemperert før du starter. Skjær benet av koteletten, del koteletten i to
Bank hver kjøttbit med en kjøtthammer.
Bruk en kjøkkenmaskin eller brødpose og kjevle, knus opp potetgull.
Ha det knuste potetgullet i en bolle. Bland inn parmesan, salt og pepper.
Visp sammen egg og ha i en egen bolle. Og hvetemel i en egen bolle. Glutenfri lys melblanding om de skal være glutenfri. (Og de glutenfri må blandes og stekes først.)
Vend kotelettene først i mel, så i egg, og til slutt i paneringen. Pass på at de blir dekt på alle kanter.
Varm opp godt med olje i en panne. Stek koteletter 3-4 minutter på hver side. De skal være sprø, men ikke brent.
Server med det tilbehøret du ønsker. (beklager litt dårlig fokus på de ferdige bildene)
Kommentarer
Skriv en kommentar