14/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Potetsuppe med vårløk og bacon
Potetsuppe med sprøstekt bacon, vårløk og persille. En nydelig suppe til hverdag og fest. Har du ikke prøvd potetsuppe før, så burde du absolutt teste denne. Jeg har brukt poteter fra Firstprice i denne. Du velger selv hvilken du vil bruke. Mandelpotet er veldig godt i potetsuppe for eksempel.
Du trenger
(til 4 personer)
500 gram poteter
1 løk
2 fedd hvitløk
2 stilker vårløk
1 liter vann
2 buljongterninger (kylling eller grønnsak)
1 dl fløte
200 gram bacon
frisk persille
salt
pepper
2 ss smør til steking
Slik gjør du
Kutt løk, hvitløk og vårløk. Skrell poteter og skjær i terninger.
Surr løk, hvitløk, vårløk og poteter i smør i et par minutter uten at det får farge.
Tilsett vann og buljong i kasserollen. Kok i ca. 20 minutter til poteter er møre.
Kutt opp bacon og sprøstek i en panne. La fettet renne av seg på et kjøkkenpapir. Da blir bacon ekstra sprøtt.
Når poteter er møre kjører du suppen med en stavmikser.
Kok opp igjen suppen. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.
Server suppen med sprøstekt bacon og hakket persille. Et litt dryss med olivenolje setter prikken over i'n. Jeg har brukt basilikumolje i dag. Det er raps og frisk basilikum som er kjørt i kjøkkenmaskin.
Kommentarer
Skriv en kommentar