Rabarbraketchup

Nydelig rabarbraketchup kan du bruke som bbq saus til grillmaten og ellers der du vanligvis bruker ketchup. Du kan lage den med flere smaker som f.eks: karri, hvitløk eller chili. Du tilsetter bare det etter smak når du har lagd ketchupen.

Du trenger


5 dl rabarbra

1.5 Rødløk

1 dl eddik 7% eller eplecidereddik

1 dl sukker

1,5 dl brunt sukker

250 g hakkede tomater på boks

1 ts salt

0,5 ts kanel

0,5 ts ingefær

0,5 ts paprikakrydder

1 dl bbq saus

Slik gjør du


Kjør alt sammen i en foodprosseser. La det koke en time på lav varme. Smak til om den trenger mer krydder og tilsett hvitløk, chili eller karri om du ønsker. Ha ketchup over på steriliserte glass.

Du kan også koke alt først slik jeg gjør her. Så kjøre med stavmikser når den har kokt en time.

0
Feed

Kommentarer

18/05/2025 av Åse Marie

Den er kjempegod

29/05/2025 av Greta Fredriksen

Dette ser spennende ut, og jeg har masse rabarbra som jeg ellers vanskelig får brukt etter at min mann fikk diabetes, men: Hva mener du med 5 dl rabarbra? 5 dl oppkuttet i biter eller kjørt i foodprosessor? Kunne du tenke deg å angi vekt i stedet?

Skriv en kommentar

hCaptcha