15/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Red Curry kyllinggryte
En nydelig red currygryte med kylling vingklubber. Kan bruke vanlige klubber også, eller filet som du kutter i strimler og steker først. Denne skal være litt hot, men ikke så hot at det ødelegger balansen i gryten. Vingklubbene jeg bruker er ferdig stekte. Noe som gjør denne middagen rask å lage. På disse vingklubbene er det lite kjøtt, så jeg beregner 500 gram til to personer. Det meste er jo bein. Bruker du vanlige kyllingklubber, beregner du 4 per pers. Kyllingfilet beregner du 150 gram per person. Retten serveres med ris, jeg har litt karri i kokevannet.
Du trenger
(til 2 personer)
500 gram vingklubber (stekt)
2 dl kokosmelk
0.5 stk rødløk
2 vårløk
1 fedd hvitløk
1 pakke hakkede tomater (jeg bruker spicy chili)
2 ss Rød karri lim
Olje/smør til steking
Salt
Pepper
Frisk basilikum
Slik gjør du
Kutt opp løk og vårløk i biter, ikke alt for smått. Finhakk hvitløk
Varm opp en panne med olje eller smør. Fres løk, vårløk og hvitløk raskt i panna.
Bland inn red curry og la det få frese sammen et minutt
Tilsett hakkede tomater, kokosmelk og kyllingen. La det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper
Ha over litt frisk basilikum før servering
Kommentarer
Skriv en kommentar