15/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Red curry-laks i ovn
Dette er en nydelig curry middag med laks. Bruker porsjonslaks fra FirstPrice pluss masse grønnsaker. Serverer med ris som er kokt med litt karri i vannet. Siden vi ikke spiser koriander, så topper jeg med persille istedenfor. Du velger selv hva du ønsker å bruke. Her er det kun ett stykke laks per person. Det er for at det også er masse grønnsaker, og laksen har steget mye i pris.
Du trenger
4 laksestykker
1 løk
1 paprika
2 stilker vårløk
0,5 stk chili (valgfritt)
1 brokkoli hode
1 boks kokosmelk
2 dl matfløte
1 ss rød karripasta
2 fedd hvitløk
1 ss raspet eller finhakket ingefær
1 ss smør til steking
Salt
Pepper
Frisk persille eller koriander
Slik gjør du
Kutt opp løk og paprika i strimler. Del opp broccoli i små buketter. Kutt vårløk i mindre biter. Finkutt ingefær, chili og hvitløk.
Ta av skinnet på laksestykkene
Fres grønnsakene i en panne med smør. De skal kun bli blank, ikke stekt. Så kun et par minutter.
Ha i curry paste og vend inn.
Fyll på med kokosmelk og fløte. La de koke opp. Smak til med litt salt og pepper
Om du ikke har en panne som tåler stekovn, har du blandingen over i en ildfast form
Legg i laksestykkene og stek i ovn på 200 grader i ca. 7-8 minutter
Hakk opp persille eller koriander og strø over før servering. Serverer med kokt ris med karri
Kommentarer
Skriv en kommentar