25/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Reinskav- og soppgryte
Reinskav er jo kjempegodt viltkjøtt. Blandet med fersk sopp som kantarell, litt cream fraîche, fløte og brunost. Så blir dette et festmåltid. Du kan selvfølgelig bruke annen sopp også. Server med potetmos eller kokte poteter. Strø gjerne over litt tyttebær før servering. I denne retten bruker jeg krydder fra vår egen krydderserie.
Du trenger
(til 2 personer)
400 gram reinskav
150 gram fersk sopp
1-2 ts «Det er helt vilt» (Toms matprat krydderserie)
Salt etter smak
2 dl fløte fraîche
4 skiver brunost
1 dl fløte
Smør/margarin til steking
50 gram stekt bacon til topping
1 ss tyttebær til topping
Slik gjør du
Varm opp en panne eller gryte med smør/margarin. Den skal være skikkelig varm. Fres reinskav fort i pannen. Krydre med «Det er helt vilt» Ha kjøttet over i en gryte.
Fres så sopp i samme panne. Ha det over i gryta. Tilsett fløte og cream fraîche. La småputre sammen i 10 minutter
Tilsett brunost og bland lett sammen til osten er smeltet. Smak til med litt salt og ev. litt mer viltkrydder
Topp med stekt bacon, gjerne litt sopp og hele tyttebær før servering
Kommentarer
Skriv en kommentar