13/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Reinskavgryte
Finnbiff er en super middag både til fest og hverdag. Ja, skav koster litt. Så dette er ikke noe jeg lager ofte. Jeg bruker reinskav fra Firstprice. 400 gram til rundt 130 kr. Jeg syns hjemmelaga potetmos passer best til finnbiff. Og da litt grovt moset og med gressløk. Jeg serverer også med rosenkål -og tyttebærsyltetøy, tyttebærgele eller rognebærgele vanligvis.
Ingredienser
(til 2 sultne voksne)
400 g reinsdyrskav fra Firstprice
2 ss smør til steking
250 g frisk sjampinjong
150 g bacon
1 dl vann
3 dl seterrømme
1 dl melk eller fløte
3 skiver brunost/geitost
5 stk. knuste einebær
0,5 ts tørket timian
SLIK GJØR DU
Ta reinsdyrskav ut av fryseren og legg det noen minutter på kjøkkenbenken. Det er best å steke skavet halvtint.
Del sopp i båter og bacon i mindre biter, og brun det raskt i en panne med litt smør. Ha det over i en gryte.
Varm stekepannen på nytt og ha i litt mer smør. Stek skav i flere omganger på høy varme til det begynner å få farge. Ha det over i gryten etter hvert
Tilsett vann, kok opp og senk varmen. La det hele småkoke i 10 minutter.
Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la gryten trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Jeg har også i litt sukkerkulør for fargen sin skyld. Om ikke vil den gå i ett med potetmosen nesten.
Om du har, strø over noen hele tyttebær før servering. Jeg har også over litt gressløk for fargen sin skyld.
Kommentarer
Skriv en kommentar