
01/02/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Restepasta med sopp og grønnsaker
Ofte har man liggende flere varianter av pasta i skapet. Og ofte er det ikke nok til en hel familiemiddag av noen av de. Da kan man lage slik restepasta. Det som du må tenke på er koketiden. Forskjellige pastaer har forskjellig koketid. Så her må man ta tiden. Start med den som har lengst koketid, og fyll på med pastaen som har kortere tid etter hvert. I slike rot i hop så kan man også få brukt litt grønnsaksrester, om man har liggende. Her kommer oppskrift på den jeg lagde denne gangen.
Du trenger
(Til 4 personer)
400 gram diverse ukokt pasta
150 gram sopp
150 gram sukkererter
1 paprika
2 dl fløte
30 gram revet parmesan
0.5 dl av pastavannet
Salt etter ønske
Kvernet pepper etter ønske
Frisk basilikum
Smør/margarin til steking
Slik gjør du
Kutt opp paprika og ev. sopp i mindre biter. Bruk gjerne de grønnsakene du selv ønsker
Kok pasta etter anvisning på pakken. Husk tidsforskjellen
Fres grønnsakene og sopp i en panne med litt smør. 4-5 minutter
Tilsett litt pastavann og fløte. La koke inn i 3-4 minutter
Rør inn revet parmesan, smak til med salt og pepper
Bland så inn pasta
Topp med kvernet pepper, basilikum og litt revet parmesan rett før servering
Kommentarer
Skriv en kommentar