03/11/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Risboller hører julen til
Lyst på ekstra smakfulle og fyldige risboller? Hemmeligheten er å erstatte noe av delfiafettet med smør. Du kan også bytte ut kaffe med baileys, shannon's, whisky eller cognac. Da kan du kutte ut romessens.
Du trenger
(ca. 30 Risboller)
150 g Delfiafett
100 g smør (kan bruke Melange også)
100 g lys kokesjokolade, grovhakket
100 g melkesjokolade, grovhakket
2 egg
2 dl sukker
3 ss sterk kaffe (jeg bruker sterk pulverkaffe)
120 g puffet ris
ca. 1/4 ts maldonsalt/kvernet grovsalt
4-5 dråper romessens
Slik gjør du
Smelt delfiafett og smør på medium varme i en kjele. Fjern kjelen fra platen og tilsett sjokoladen, og rør til alt er smeltet sammen. Rør inn kaffe og maldonsalt.
Avkjøl til blandingen er litt varmere enn romtemperatur.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn sjokoladeblandingen.
Ha i dråper av romessens. Liker du ikke smaken av rom kan du fint droppe dette.
Bland forsiktig inn den puffede risen med en slikkepott.
Bollene blir best hvis du ikke tilsetter for mye ris i sjokoladen. For mye ris gjør bollene tørrere.
Form små, runde boller med to spiseskjeer, og plasser bollene på et bakepapir. Du kan også bre massen utover et bakepapir og skjære opp biter når den har stivnet. Du kan også forme bollene i muffinsformer slik jeg gjør her.
La bollene stivne helt før du plasserer dem i en tett kakeboks. Disse kan også fryses
Kommentarer
Skriv en kommentar