Risboller hører julen til

Lyst på ekstra smakfulle og fyldige risboller? Hemmeligheten er å erstatte noe av delfiafettet med smør. Du kan også bytte ut kaffe med baileys, shannon's, whisky eller cognac. Da kan du kutte ut romessens.

Du trenger


(ca. 30 Risboller)

150 g Delfiafett

100 g smør (kan bruke Melange også)

100 g lys kokesjokolade, grovhakket

100 g melkesjokolade, grovhakket

2 egg

2 dl sukker

3 ss sterk kaffe (jeg bruker sterk pulverkaffe)

120 g puffet ris

ca. 1/4 ts maldonsalt/kvernet grovsalt

4-5 dråper romessens

Slik gjør du


Smelt delfiafett og smør på medium varme i en kjele. Fjern kjelen fra platen og tilsett sjokoladen, og rør til alt er smeltet sammen. Rør inn kaffe og maldonsalt.

Avkjøl til blandingen er litt varmere enn romtemperatur.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn sjokoladeblandingen.

Ha i dråper av romessens. Liker du ikke smaken av rom kan du fint droppe dette.

Bland forsiktig inn den puffede risen med en slikkepott.

Bollene blir best hvis du ikke tilsetter for mye ris i sjokoladen. For mye ris gjør bollene tørrere.

Form små, runde boller med to spiseskjeer, og plasser bollene på et bakepapir. Du kan også bre massen utover et bakepapir og skjære opp biter når den har stivnet. Du kan også forme bollene i muffinsformer slik jeg gjør her.

La bollene stivne helt før du plasserer dem i en tett kakeboks. Disse kan også fryses

0
Feed

Skriv en kommentar