05/11/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Riskaker med japp og melkesjokolade
Riskaker med nydelig smak av japp og melkesjokolade. Denne er lagd i langpanne, men du kan jo lage de i muffinsformer om du vil. Disse kan også fryses.
Du trenger
150 g smør
6 doble Japp
150 g Puffet-ris
150 g melkesjokolade
Slik gjør du
Smelt smøret i en kjele.
Del Japp-sjokoladene i mindre biter.
Ha bitene i kjelen. La de smelte sammen med smøret på lav varme.
Når Japp-bitene har smeltet helt tar du kjelen av platen.
Ha puffet ris i en stor bolle og hell over den smeltede Japp-sjokoladen. Bland godt slik at riskornene blir jevnt dekket med sjokoladeblandingen.
Kle en ildfast form med bakepapir. Ikke for stor form. Ha risblandingen i formen og press den godt utover i formen.
Smelt melkesjokoladen for seg og smør den deretter over risblandingen i formen.
Sett formen kaldt i minst 4 timer
Når riskaken er stivnet, løfter du opp hele kaken. Bruk en kniv og del i ønskede biter.
Da er det bare å kose seg.
Kommentarer
Skriv en kommentar