05/11/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Riskrem med jordbærsaus
Riskrem er jo den store dessertfavoritten i jula. Det er viktig å finne balansen mellom ikke for mye grøt, og ikke for mye krem. Jeg liker hjemmelaget jordbærsaus til. Noen liker bringebær, og noen lager saus på husholdningssaft eller solbærsaft.
Om du bruker saft. Så er målene: 4 dl husholdningssaft, Ca 3 dl vann og 1 ss potetmel. Du må nesten smake deg til nøyaktig hva du liker. Visp sammen saft og potetmel i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Hell sausen over i en skål eller mugge og avkjøl helt.
Du trenger
(4 personer)
3 dl kremfløte
4 ss sukker
500 gram risgrøt
1 ts vaniljesukker
Slik gjør du
Pisk kremfløte og sukker til krem.
Bland inn grøt til riskremen har fått ønsket konsistens. Smak til med sukker og vaniljesukker.
Husk mandelen da!
Jeg syns det er godt med masse saus på riskremen. Og det gjør resten av familien også. Så jeg lager dobbel porsjon av sausen. Det velger du jo selv da.
DU TRENGER
(8 personer)
400 gram frosne jordbær
200 gram sukker
Saft fra en halv lime. Kan bruke sitronsaft også
1 dl vann
SLIK GJØR DU
Ha jordbær, sukker, presset saft fra en halv lime og kokende vann i en kjele. La blandingen småkoke på svak varme til sukkeret har løst seg opp.
Bruk gjerne enten en stavmikser eller en foodprosessor og mos blandingen så alle klumper fjernes.
Avkjøl sausen fram til bruk
Da er det bare å nyte. I premie bruker vi sjokoladenisse til vinneren. Ikke så mange her i huset som liker marsipan.
Kommentarer
Skriv en kommentar