26/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Rødbetebrød
Rødbeter er en supergrønnsak. Det vil si en grønnsak som har forhøyet andel av viktige næringsstoffer og vitaminer. Rødbeter har blant annet høyt nivå av folat, kostfiber, kalium og nitrat. Studier har vist at inntak av rødbeter blant annet kan senke blodtrykket, styrke immunforsvaret og forbedre fysisk prestasjon ved trening.
Så hvorfor ikke bake brød med rødbeter. Fargen på disse brøda er jo bare utrolig vakker. Jeg bruker form til disse brøda. De blir utrolig saftig.
Juice har jeg bare laget helt enkelt, uten ingefær, ananas eller epler. Skal ikke drikke den. Men du velger selv hvilken juice du vil lage.
Du trenger
Gjærstarter
1 pose tørrgjær
1 dl fingervarmt vann
1 ss sukker
Deig
600 gram Hvetemel
200 gram sammalt hvete grov
1 dl fingervarmt vann
1 ts salt
1 egg
2 dl rødbetejuice
100 gram smeltet smør
1 raspet rødbete
Egg til pensling og sesamfrø
Slik gjør du
Skrell til rødbeter. Den ene rasper du grovt. Den andre kjører jeg i en kjøkkenmaskin med 1.5 dl vann ca. Jeg har ikke juicemaskin til å presse ut juice.
Rør sammen gjærstarter, dekk til og la den stå i 10 minutter
Ha mel og salt i en bakebolle.
Tilsett gjærstarter, juice, egg, vann og smør. La kjøkkenmaskinen elte på lav hastighet i ca. 10 minutter. (hold gjerne igjen litt på den dl med vann. Se først om den trengs. Er forskjellige størrelser på beter, og noen har mer saft en andre)
Tilsett revet bete. Elte i 2-3 minutter til.
Sett deigen til heving i ca. 1 time
Ha deigen på benken og kna ut godt. Del i to like emner.
Form to brød som du legger i smurte brødformer. Jeg bruker 1.6 liters former.
Etterhev i 15 minutter
Pensle med egg og strø over sesamfrø. Du kan også lage et mønster på toppen med en sylskarp kniv.
Stekes på nederste rille 225 grader i 30-35 minutter
La avkjøle på rist
Kommentarer
Skriv en kommentar