01/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Rødkålrulett i form
Denne har jeg lagd en variant av med hodekål før. I dag bruker jeg rødkål (spisskål) Jeg har et nydelig kjøttfyll med grønnsaker, toppet med blåmuggost. Som tilbehør har jeg grønnkålmiks, kokte poteter og en nydelig saus.
Du trenger
(til 4 personer)
2 rødkål (spisskål)
400 g kjøttdeig av storfe
2 stilker vårløk
0,5 chili
0,5 rødløk
0,5 paprika
1 ss vegeta
1 ts kvernet pepper
Castello kremet blå
Litt frisk bladpersille
Frisk persille til toppen
Slik gjør du
Kutt av bunnen på spisskålen. Ta bladene forsiktig ifra hverandre
Kok opp en kasserolle med vann. Ha kålen i vannet og la det koke i 4 minutter. Legg de så rett over i isvann.
Legg de så til tørk på kjøkkenpapir/kjøkkenhåndkle
Ha kjøttdeigen i en bolle. Bland inn vegeta og pepper.
Kutt opp grønnsakene som du tilsetter i bollen. Bland godt sammen
Finn en rund ildfast form/paiform etc. Legg kålen slik at bunnen blir tett og at det stikker over kantene. (se bilder)
Fordel kjøttblandingen i bunnen oppå kålen, press litt sammen
Fordel så blåmuggosten rundt i formen
Brett over kantene på kålen. med ekstra blader du har tatt vare på til akkurat dette. Rødkål blir ikke like myk som vanlig kål. Derfor bitte litt vanskeligere å brette.
Sett på lokk eller alu.folie. Må være helt tett
Stekes på 200 grader i 40-45 minutter
Når ruletten er ferdig stekt, så løft den forsiktig over på en fjøl eller serveringsbrett.
Del den opp i 4 kakestykker, dryss over litt frisk persille
Grønnkålmiks har jeg bare stekt i 2 minutter i en panne med smør. Poteten koker også imens ruletten er i ovn.
Som saus har jeg 1 dl vann og 2 grønnsaksbuljongterninger. Koker opp og jevner med maizena og vann. Så har jeg oppi 1 dl fløte. Krydrer med 1 ts paprikapulver og litt pepper. Så har jeg i gressløk. Nydelig saus på 123.
Da er det bare å servere denne herlige middagen.
Kommentarer
Skriv en kommentar