15/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Rødvinssaus
Rødvinssaus er en klassisk fransk sjysaus som passer veldig godt til lam og storfekjøtt. Den tar litt tid å lage, men absolutt verd det. Syns du sausen blir for tynn, kan du jevne den med litt maizena og vann
Du trenger
(til 2 personer)
1 stk. sjalottløk
2,5 dl Rødvin
2,5 dl oksekraft , eventuelt lam. (Jeg bruker storfe buljongterning og vann her)
50 gram smør
0,25 ts salt eller etter smak
0,25 ts nykvernet pepper eller etter smak
1 ss olje til steking
Slik gjør du
Skrell løk, og finhakk den. Fres finhakket løk raskt i en liten kjele/gryte med litt olje.
Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en "marmelade" konsistens), dette tar minimum 30 minutter.
Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde, ca.15 minutter. Sil sausen og ha den tilbake i kasserollen.
Rør inn terninger av kaldt smør. Smak til med salt og pepper.
Da er den klar for servering
Kommentarer
Skriv en kommentar