18/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Rømmekake med epler
En nydelig rømmekake med epler, sukker og kanel. En helt fantastisk kombinasjon og en lukt av himmel. Den syrlige smaken fra rømmen gjør dette fort til en slager på kakebordet folkens. Jeg har ført to kaker sammen i denne oppskriften, håper dere liker den. Det gjorde i hvert fall vi!
Du trenger
125 g smør
2,5 dl sukker
2 egg
2,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel
3 dl lettrømme
Topping:
Ca. 0,5 dl sukker (etter smak)
2-3 ts kanel (etter smak)
3-4 epler
Slik gjør du
Smelt og avkjøl smøret. Bland det godt sammen med sukker og egg (bruk håndmikser eller rør kraftig med stålvisp). Sikt de tørre ingrediensene og rør i sammen med rømmen.
Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Fordel eplebåter i formen, trykk de gjerne lett ned i deigen. (Ikke under)
Bland sukker og kanel og dryss blandingen over deigen. Eller hver for seg om du ønsker.
Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i ca. 1 time. Avkjøl kaken i formen før den forsiktig tas ut.
Server gjerne med vanilje kesam eller vaniljeis
Kommentarer
Skriv en kommentar